A készételek megfelelő tartósítása elengedhetetlen egy tudatosan gazdálkodó, költséghatékonyan működő vendéglátóegység számára. Erre a célra az ipari vákuumcsomagoló gépek nyújthatnak megoldást, amik segítségével jóval tovább tárolhatjuk az adott alapanyagot, vagy készételt. Ezért az alábbi cikkben az ipari vákuumcsomagoló gépek előnyeivel foglalkozunk részletesebben.

Ipari vákuumcsomagoló gépek működési elve

A vákuumcsomagolásos technológia mozgatórugója, hogy a gép az alapanyag körül oxigénmentes teret hoz létre, ezért fő előnye, hogy megakadályozza az oxidációt. További előnye, hogy légüres térben a forráspont csökken, így adhat teret a vákuumcsomagolás a kíméletes úgynevezett Sous-Vide technológiának is.

Növeli az eltarthatóság idejét

Az egyik előnye az ipari vákuumfóliázó gépnek, hogy ezzel a technológiával tárolt ételek akár háromszor hosszabb ideig is eltarthatóvá válnak, ami akár komoly megtakarítást is eredményezhet a vállalkozásoknak és nem mellesleg élelmiszerbiztonsági témában is jobb eredmények érhetők el.

Véd a külső hatásoktól

A megfelelően fóliázott étel a külső környezeti hatásoktól is jelentősen védve lesz, aminek köszönhetően könnyebben kezelhető lesz, mind tárolás, mind szállítás szempontjából.

Biztosítja a higiéniai feltételeket

A vendéglátóegységek esetében a higiéniai feltételek biztosítása mondhatni elsődleges minden téren. A vákuumcsomagolás alkalmas arra, hogy az ételekben szabadlevegőn elinduló hatásokat késleltesse, valamint ahogy korábban említettük más higiéniai kockázatot magukban hordozó hatásoktól is védi az ételt.

Költségtakarékos megoldás

Azáltal, hogy védi az ételeket és hosszabb tárolási időt tesz lehetővé, a vákuumcsomagolás a költségek megtakarítását is lehetővé teszi, hiszen így jó eséllyel alapanyagból is kevesebb kerül felhasználásra. Ez az előny már önmagában is komoly érv a vállalkozások számára, hiszen ezzel a vákuumcsomagoló gépbe fektetett összeg akár meg is térülhet majd az idő előre haladtával.

Helytakarékos megoldás

A vákuumcsomagolásnak hála ezen felül a vendéglátóegységek még helyet is takaríthatnak meg maguknak a hűtő és fagyasztó gépeikben, így még tovább még több étel tárolható el, ami csak még tovább növelheti a költségtakarékosságot.

Összefoglalva:

A vákuumcsomagoló gépek tehát számos előnnyel rendelkeznek, ami miatt egy előrelátó vendéglátóegység biztosan megfontolja egy ilyen gép beszerzését. Természetesen a legjobb, ha ismert gyártó termékét választjuk és mindezt egy megbízható beszállítótól szerezzük be.